Културна станица „Свилара”

Нови Сад "ЕТИЧКИ ИЗАЗОВИ НОВИХ ТЕХНОЛОГИЈА" У СВИЛАРИ Ево кога та тема највише привлачи
Изложба "Етички изазови нових технологија" отворена је јуче у Културној станици „Свилара“, а препуна сала потврдила је то колико је ова тема данас актуелна.
Култура / Наслови ДВА У ЈЕДАН вечерас у Културној станици „Свилара”: ИЗЛОЖБА И КОНЦЕРТ АНТИФЕСТИВАЛА 2К+
Антифестивал „2К+“ вечерас у 20 часова у Културној станици „Свилара“ представља публици колективну изложбу уметника и сарадника у пројекту „House. Music. Europe“.(ХоМЕ), која је интегрални део овог међународног трогодишњег пројекта, реализованог уз подршку ЕУ кроз програм „Креативна Европа“.
Култура / Наслови Културна станица Свилара: МОЋ ИДЕЈЕ у коју се ЗАИСТА ВЕРУЈЕ
Лоцирана у најстаријем делу Новог Сада, Алмашком крају, који је био и прва индустријска зона Новог Сада, Културна станица „Свилара„ локалцима је била позната као бојадисаона. У њој је била смештена Ристићева фабрика свиле, где се свила углавном само бојила. Некад фабрика за бојење свиле и симбол индустријског наслеђа Новог Сада, а данас једна у низу обновљених културних станица у Новом Саду и околини, све захваљујући пројекту „Нови Сад – Европска престоница културе”.
Нови Сад Како да Нови Сад постане зелени град?
Акценат је био и на тренутном стању по питању зеленила у граду, али и на томе какав је план озелењавања града, како променити и побољшати поједине сегменте, да бисмо сви заједно дошли до циља – што квалитетнијег живота за нас, али и за будуће генерације.
Култура / Музика Kонцерт Хора Саборне цркве Свети Георгије у КС „Свилара”
У Свечаној сали Културне станице „Свилара” у Новом Саду у четвртак, 25. јуна, Хор Саборне цркве Свети Георгије, под управом др Богдана Ђаковића, приредиће концерт посвећен једногласној музици православне црквене традиције, као и њеним бројним транспозицијама.
Нови Сад Џез маратон у културној станици Свилара
Џез маратон 9. новембра почиње у 19 часова у културној станици Свилара у Улици Ђорђа Рајковића 6б.
Нови Сад Радионице у Свилари: Сарадња Мађарске и Србије
Радионице пројекта „Савремена и традиционална културно-туристичка рута”, у оквиру Интеррег-ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска–Србија, биће одржана данас од 10 часова у Културној станици „Свилара”, Ђорђа Рајковића 6б.
Нови Сад Урбане баште вишеструко корисне
Панел-дискусија „Шетња кроз сећање на баште Новог Сада”, која је, поводом обележавања Дана заштите биодиверзитета, јуче одржана у Културној станици „Свилара”, била је веома посећена, те ниједна столица није остала празна.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести