Апатин добио прве јаслице

АПАТИН: У Предшколској установи  “Пчелица” у Апатину завршена је у потпуности доградња још 700 квадратних метара новог простора за малишане јасленог узраста, па ће од септембра, пошто је упис завршен и за ову групу деце, у новоизграђени објекат ићи 71 дете –казала је директорка “Пчелице” Биљана Мандић за “Дневник”.
Prvi put u vrtiću PU “Pčelica” biće mesta i za jaslice  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Први пут у вртићу ПУ “Пчелица” биће места и за јаслице  Фото: Дневник.рс

„Предстоји опремање ентеријера и кухиње и управо се припрема документација за јавну набавку за кухињски инвентар.Доградња 700 квадрата, подсећамо, почела је у октобру 2017. и представља најважнију општинску инвестицију вредну око 40 милиона динара остварену подршком Министарства привреде Владе Србије и локалне самоуправе.“

Инвестиција је значајна и због чињенице што у склопу Предшколске установе “Пчелица” није било могућности за пријем деце јасленог узраста, па се може рећи да је Апатин сада добио прве јаслице.

Доградња 700 квадрата представља успех остварен за непуних годину дана а велики број уписане деце јасленог узраста потврђује да је инвестиција била преко потребна (Биљана Мандић)

„Објекат чине четири собе за децу, трпезарија, кухиња и пратеће  просторије потребне за запослене“,истакла је Мандић. „Предвиђене су четири васпитне групе, подељене у четири радне собе. Имаћемо две групе узраста од две до три године, једну групу од 12 месеци до две године и једну за бебе од шест месеци до годину дана.“

По њеним речима доградња 700 квадрата представља успех остварен за непуних годину а велики број уписане деце јасленог узраста потврђује да је инвестиција била преко потребна .

„Премда је упис завршен очекујемо да се родитељи јаве и у августу и септембру. Места још има,поготово у сеоским вртићима где је свега половина капацитета попуњена.До сада је уписано 604 предшколца рачунајући  и малишане јасленог узраста“, закључила је директорка Предшколске установе “Пчелица” .
 

З. Делић

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести