Данас почињу Дани села у Бочару

БОЧАР: Најмање насеље новобечејске општине, Бочар, од данас до недеље организује традиционалну четвородневну манифестацију „Дани села”.
 Bočar čeka goste Foto: Dnevnik.rs
Фото: Бочар чека госте Фото: Дневник.рс 

Било је покушаја да се та манифестација веже за храмовну славу Сабор Светог архангела Гаврила, али се од тога одустало. Слава, наиме, не може да се веже за викенд, а то је веома важно селу из којег су многи отишли, али се радо враћају у слободне дане.

- Годинама уназад Бочарци су се, захваљујући Завичајном клубу, окупљали последње мајске суботе, па је то разлог што смо се вратили старом термину за манифестацију Дани села - појашњавају у Месној заједници Бочар, која је организатор богатог програма. Све почиње вечарас у 20 сати у Старој библиотеци, поетском монодрамом Радивоја Шајтинца „Паорска грозница“, у извођењу глумца Јовице Јашина. За најмлађе сутра у 11 сати биће пројекција филма у биоскопској сали, а од 20 сати на програму је концерт АКУД „Соња Маринковић“ из Новог Сада. Од 22 сата наступа бенд „Yајв” из Инђије.

Субота је, уобичајено, ударни дан манифестације, а у главној улози су кулинари. Од 15 сати креће такмичење у припремању рибље чорбе. Вечерњи програм попуниће музички наступи певачице  Славице Ћуктераш и „Нострадамус бенда”. У недељу домаћи ФК Јединство у последњој утакмици сезоне дочекује „Први октобар“ из Српског Итебеја, а победа их примиче повратку у Подручну лигу Зрењанин. За крај наступиће с представом „Ординација“ Народно позориште из Кикинде од 20 сати.

        В. Ј.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести