Горела и ловишта и дивљач

ЗРЕЊАНИН: Ловишта у Зрењанину и околини ове су зиме претрпела огромну и ненадокнадиву штету од атарских пиромана, сазнаје „Дневник“ у Ловачком удружењу Зрењанин.

- Најтежа ситуација је у Книћанину, али су страдала и ловишта у Ченти, Перлезу, Арадцу, Клеку, Лукином Селу, Меленцима... Штета коју можемо да измеримо огледа се у изгорелим чекама, хранилицама које су биле напуњене буквално до врха, дрвећу које ловци саде... Оно што не можемо да измеримо јесте дивљач која је настрадала у пожарима, као и она која се повукла и питање је да ли ће се икада вратити на ове просторе – каже управница у Ловачком удружењу Милена Романели.

Да је оволико пожара било у атарима, не сећају се ни најстарији ловци. За само неколико дана изгорела је комплетна обала Старог Бегеја и свих канала у Јанковом Мосту. Ловци не могу никог да оптуже, али то не значи да не могу да сумњају да иза оваквих пожара постоји нечија намера.

- Имамо имена тројице људи за које тврдимо да су палили трску и остатке на њивама. Поднели смо пријаве и чекамо шта ће бити. Али, казне су мале и нико их се не плаши. Једног смо ухватили буквално на делу, а он је пред нама и ватрогасцима рекао да се жури да настави са паљевином - огорчена је Романели.

Ж. Б.

EUR/RSD 119.2094
Најновије вести