Хуманитарни концерт у Тителу, помоћ за 11 угрожених породица

ТИТЕЛ: Удружење грађана „Свим срцем за Тител“ у суботу, 26. новембра организује хуманитарни концерт.
1
Фото: Приватна архива/У пожару летос нестала и радна места

Помоћ је намењена за суграђане који су остали без посла након пожара који је букнуо у једној кући у центру Титела у коју су била смештена четри активна локала. Како каже представник удружења Дејан Гајић, носилац организације је АКУД „Јован Поповић“ Тител, а поред чланова тителског АКУД-а, на концерту ће наступити и аматери из других места.

- Присуство су нам је потврдио и АКУД из Борче, као и певачко друштво из Ђурђева, али ће ту наравно бити и двоје солиста из Титела, а логистичку помоћ смо добили од Народне библиотеке „Стојан Трумић” Тител. Окупићемо се како бисмо прикупили помоћ за 11 породица, чији су чланови били запослени у локалима који су изгорели, нарочито у пекари „Даф“ у Тителу. Иако су неки од њих радили у пекари у Тителу, а неки у Локу и Вилову, сви су погођени пожаром и затварањем главне и једне од најстаријих пекара у Тителу, јер је свако од њих својим радом омогућавао њено функционисање. Ми смо се као њихови суграђани организовали да свако од нас помогне колико може, како би се прикупила средства, која ће као нека врста солидарне помоћи бити уплаћена на њихове рачуне. Надам се да ће се наши суграђани одазвати позиву и доћи да заједно уживамо у хуманитарном концерту и помогнемо  – каже Гајић.

Најављени хуманитарни концерт ће се одржати у суботу у Дому културе у Тителу, са почетком у 18 часова.

Удружење грађана „Свим срцем за Тител“ ће наставити да организује хуманитарне и еколошке акције, акције уређења, садње дрвећа и озелењавања Титела, као и предавања еминентних стручњака из области здравства и психологије, што се очекује већ у децембру. 

С. Кнежевић

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести