Ириг у европском пројекту промовисања грађанских вредности

ИРИГ: Поводом учешћа у пројекту „Промовисање европског начина живота, подстицање солидарности и интеркултуралног дијалога ПРО ЕУ”, у Општини Ириг одржан је састанак радне групе.
1

Ирижани су као партнер у овом  европском пројекту, заједно са другим удружењима из региона гостовали недавно у словеначком Орможу.

Носилац пројекта Удружење „Људска универза” из Орможа, било је  домаћин догађаја који је окупио око 350 учесника из земаља партнера- при чему је Општина Ириг била једини представник Србије. Пројекат се реализује од септембра прошле године, а трајаће до 20. априла 2020. и жели да повећа учешћа грађана у локалним и европским иницијативама које подстичу друштвено деловање, волонтирање и интеркултурални дијалог на нивоу ЕУ.

Скуп у Орможу почео је презентацијом свих партнера, а настављен је занатским радионицама и изложбом традиционалних заната из сваке партнерске земље. Настављен је презентацијом европске заједнице солидарности волонтера -ЕЦЕ са презентацијом најбољих пракси, расправом о солидарности и међукултурној Евровизији, што је проширило знање учесника о различитим културама. Пројекат ће бити завршен састанком о евалуацији.

М.Сћ

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести