Крафт фестивал у главној апатинској улици

АПАТИН: Четврти Крафт фестивал одржаће се у петак од 18 часова на главној улици у организацији Удружења грађана „Мој Апатин”. По речима председника удружења Владимира Симина излагаће седам малих пивара , четири из Новог Сада и по једна пивара из Панчева, Зрењанина и Сомбора.
Apatin foto jelena ivanovic-6
Фото: Ј. Ивановић

- Неће бити класичног отварања фестивала већ ће програм почети свирком рок бендова. До поноћи свираће више музичких састава из Новог Сада, Зрењанина и из Апатина – казао је Симин.

Мале занатске пиваре, навео је, имаће у понуди више од 20 врста пива, које ће посетиоци моћи да дегустирају уз новчану накнаду.

У организацији фестивала удружење је добило логистичку помоћ од Туристичке организације, док су се  сами побринули за промоцију по локалним медијима и путем интернета.

- Апатин је варош пива, позната по чувеној пивари, па нам је намера да га промовишемо у том светлу, али са Апатинском пиваром нисмо у контакту,  нити нам помажу у организацији. Они су гигант, а ми промовишемо мале занатске пиваре у намери да се за пиво и Апатин чује у разним пригодама –нагласио је Симин.

Прошле године, навео је, дуж главне улице прошетало се и густирало пиво више од хиљаду посетилаца, па се очекује да и сутра буде масовна посета.

З. Делић

Пројекат „Апатинска хроника“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Апатин. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести