Матић: Подржаћемо развој наутичког туризма у Апатину

АПАТИН: Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић је у Градској кући у Апатину присуствовала представљању туристичког потенцијала ове општине и пројеката у тој области, саопштило је Министарство.
m
Фото: soapatin.org

Имала сам прилику да се ближе упознам са пројектима општине Апатин и могу да кажем да је ресорно министарство као и до сада спремно да пуном подршком омогући и подстакне развој покрајинских туристичких дестинација, а Апатин је управо једна од њих - мало место са огромним туристичким потенцијалом, рекла је Матићева, наводи се у саопшстењу.

Министарка је додала да ће за ресорно Министарство капитални пројекат наредне године бити развој наутичког туризма, због чега ће примарну подршку пружити пројекту санације међународног речног пристаништа и проширењу капацитета Марине Апатин.

На састанку у Градској кући министарка Матић и председница општине Апатин Дубравака Кораћ посебну пажњу посветиле су пројекту изградње будућег Визиторског центра на простору Харчаш чарде која се сматра једном од најлепших локација целог резервата ,,Горње Подунавље”, саопштило је Министарство.

Додаје се да су министрака Матић и председница општине разговарале и о туристичком потенцијалу и додатним улагањима у инфраструктуру Бање Јунаковић, која представља најпознатији туристички производ овог краја и даје значајан подстрек развоју целокупног туризма.

Матићева је рекла да верује да ће туризам као привредна грана у наредних пет година у Србији доживети свој процват и да ће ресорно министарство свесрдно пружити подршку пројектима општине Апатин, као и да је до сада Министарство у периоду од 2015 до 2021. године за пројекте развоја туризма у Апатину укупно дало 25 милиона динара.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести