Најава бољих дана за установе културе у Бачкој Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: Професорка српског језика и књижевости Оља Нађ, нова је директорка Културног центра у Бачкој Паланци, а судећи по ономе што је недавно најавила, култури у овој средини следе бољи дани, почев од уређења кључних објеката.
d
Фото: Dnevnik.rs

 

Овдашњи биоскоп пар месеци се налази у фази радова на модернизацији, а како је изјавила Оља Нађ, прве филмске представе у обновљеној сали могу да се очекују до Нове године.

- Бачка Паланка и њени грађани добијају модерну салу биоскопа, а урађено је много лепог, па када све буде готово личиће на бајку - објашњава нова директорка КЦ. - Биоскоп овде, за разлику од неких средина у Србији, неће изумрети, јер има традицију. За нас који радимо у култури нема минулог рада, јер стално морамо да нудимо нове садржаје, а сваки културни делатник мора да се труди око поклоника и следбеника културе.

Интересантно је да је сала Градског биоскопа у Бачкој Паланци једини сценски простор у овом граду, али из КЦ најављују да неће још дуго бити тако. У овој вароши изградња позоришта започета је пре више од четврт века, зграда је стављена под кров, али потом су избили проблеми, почела су суђења која још трају... Нема позоришта, овдашњи глумци сналазе се за пробе и простор за представе. Оља Нађ је прва особа на некој јавној функцији у овој средини која је последњих година изговорила оптимистичке речи поводом судбине зграде позоришта. - Ми смо ту да завршимо неке незавршене приче и да дамо култури крила. То што Бачка Паланка нема зграду позоришта у функцији велика је штета, а пред нама је да се изборимо, и крећемо у битку за позориште.  - најављује Оља Нађ, која је и сама укључена у рад овдашњег Драмског клуба „Арс либери”.

Поред биоскопа и позоришта актуелна је прича и о згради музеја која је великим делом обновљена, ради се фазно и биће лепа и функционална. Најављује се рад на поновном успостављању музејске збирке уз ангажовање стручних људи и волонтера.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести