Обустављен пролаз фреквентним сокаком у центру Бечеја

БЕЧЕЈ: Због реконструкције фреквентне Зелене улице у центру Бечеја, од 15. јануара до 16. марта биће обустављен саобраћај од раскрснице с Данила Киша до Петефи Шандора улице, уз напомену да ће обе раскрснице бити у функцији.
Radovi na trećoj deonoci rekonstrukcije Zelene ulice  Foto: privatna arhiva
Фото: Радови на трећој деоноци реконструкције Зелене улице  Фото: приватна архива

Како је у том делу Зелене улице велики број услужних објеката, између осталих и Градске пијаце, нема сумње да ће забрана саобраћаја отежати снабдевање.

- Молимо суграђане за стрпљење, као што су га имали приликом реконструкција Доститејеве улице и дела Милоша Црњанског, односно централног градског и трга Чилаг. Сви ови радови, као и на пролеће у улицама Данила Киша и Золтана Чуке, су преко потребни, јер се уназад више деценија по том питању, готово, ништа није радило. Кад ове године завршимо поменуте инвестиције, централно градско језгро добиће потребну функцију и тад ћемо сви бити задовољни – рекао је председник општине Драган Тошић.

У локалној самоуправи су захвални Управи за капитална улагања Војводине, што је имала разумевање према пројекту реконструкције Зелене улице, и обезбедила 93 милиона динара, док је преосталих 25,5 милиона динара уложено из бечејске општинске касе.

Реконструкција прве деонице од Змај Јовине улице до Уроша Предића је већ завршена и саобраћај нормално функционише, а друга деоница у наставку до Новосадске улице је пред завршетком. Поред коловоза и тротоара, током реконструкције се постављају нови пакинзи и колски улази, а уређује се и дрворед вековних платана по чијем колориту је улица и добила име Зелена.     

В. Јанков

 

 

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести