Посао добило 66 особа

КИКИНДА: Корисницима субвенција за самозапошљавање, особама са инвалидитетом које ће бити упослене кроз јавне радове, те послодавцима који ће реализовати програм стручне праксе за особе

 са инвалидитетом уговоре су уручили директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и директорица кикиндске Филијале Јелена Митровић.

-У овој години на располагању нам је око 600 милиона динара, што ће се распоредити за упошљавање око 6.000 особа, од којих су 2.500 особе са инвалидитетом – рекао је, овом приликом, Зоран Мартиновић. - У години када имамо веома скромна средства за спровођење оваквих мера, на тржишту рада се континуирано смањује број незапослених према нашој евиденцији. Према последњим подацима забележен је пад незапослености на 17,6 одсто.
У Кикинди ће се, како је нагласила Јелена Митровић, кроз јавне радове ангажовати 43 особе.

Средства за самозапошљавање добило је 16 људи, а пет послодаваца добило је субвенцију за запошљавање особа са инвалидитетом. - Реализацијом ових уговора, посао је добило 66 особа, од којих су неки запослени код послодаваца, а неки су засновали сопствени бизнис. Од овог броја већина су инвалиди - рекла је Јлеена Митриовић.

Мерама активне политике запошљавања најзадовољнији су они који су посао добили, али свакако и послодавци. Укупан износ средстава, који је у Кикинди стављен на располагање послодавцима и новим предузетницима, за 2014. годину је око 15 милиона динара.

А.Ђ.

EUR/RSD 118.4991
Најновије вести