ПРИ КРАЈУ РАДОВИ У ОБЈЕКТУ НА СТАПАРСКОМ ПУТУ Мајстори спремају простор за младе

СОМБОР: Сомбор је деценијама имао Дом омладине, али су његовом пренаменом и уступањем Културном центру „Лаза Костић“ млади овог града остали ускраћени за простор у којем би имали повољне услове за развој своје креативности.
1
Фото: Град Сомбор

Захваљујући пројекту новосадског ОПЕНС-а и овдашњег Сомборског едукативног центра (СЕЦ) град је покренуо процес успостављања Омладинског центра. Са 24 милиона динара ову идеју подржало је Министарство туризма и омладине, како би се реконструисао објекат на Стапарском путу површине 360 квадратних метара у којем ће се налазити будући Омладински центар. 

Градоначелник Антонио Ратковић ових дана обишао је градилиште где су га представници СЕЦ-а детаљније упознали са радовима и даљим плановима на уређењу објекта. Тренутно су у току радови на уређењу уличне и дворишне фасаде, као и постављању подова у самом објекту и уређењу унутрашњости објекта ОЦ-а, на којем је већ урађена реконструкција крова и постављена ПВЦ столарија, што је омогућило мајсторима да се преселе у унутрашњост објекта.
Омладински центар биће доступан за различите потребе младих, почев од Клуба за ментално здравље, психолошког саветовалишта, едукације и другог.

М. Мћ
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести