Сензори регулишу заливање на стадиону ПСК

ПУТИНЦИ:  У низу улагања у спортску инфраструктуру, које у овој години финансира Општина Рума, нашао се и фудбалски стадион ПСК у Путинцима.
Stadion PSK u Putincima  Foto: Ruma.rs
Фото: Стадион ПСК у Путинцима  Фото: Рума.рс

У току је постављање система за наводњавање, чиме ће дугогодишњи проблем заливања терена бити, напокон, решен. Радове у износу од 750.000 динара финансира Општина Рума, а на терен је постављено 48 прскалица, по шест у осам редова.

- Заливни систем је савремен, са сензорима, ових дана ће бити постављена електроника и овом инвестицијом решићемо највећи проблем, а то је одржавање травнатог тепиха на нашем стадиону - каже Бранко Мандић, председник Савета МЗ Путинци. - До сада смо се довијали на разне начине, вукли црева за заливање, и наравно, то није најефикасније решење. Са овим системом за заливање, уређеним трибинама и свлачионицама, рефлекторима, нудимо више него квалитетне услове за све оне који долазе на овај стадион, било да је реч о играчима или публици.

Наредне године, како рачунају у сеоском Савету, требало би реновирати стари део зграде на стадиону, који је израђен пре скоро четири деценије. Мандић наглашава да је на тендеру добијена одлична цена, с обзиром на то да су поједини извођачи радова проценили да се тај посао не може урадити без 1,2 или 1,5 милиона динара.

Александар Бундало, члан Општинског већа Руме задужен за спорт потврдио је да су у пуном јеку радови на спортској инфраструктуру, како у Руми, тако и по селима.

- Све ово око самог терена јасно показује да се људи у Путинцима домаћински односе према свом клубу и Општина Рума ће сигурно подржати и наредне акције ПСК-а - изјавио је Бундало.

Општина Рума је у овој години обезбедила 15 милиона динара за улагање у спортску инфраструктуру. Осим у Путинцима, раде се трибине на стадиону на коме игра „Први мај”, локална самоуправа ће финансирати радове и на објекту ФК „Фрушка гора” и на фудбалском терену у Хртковцима, а тендери за изградњу рефлектора у Вогњу, Никинцима и Добринцима ће бити поново расписани, рекао је Бундало.

Путиначки спортски клуб постоји од 1924. године. Највећи успех клуба био је новосадска зона у Југославији, а тренутно се клуб такмичи у Сремској лиги. У оквиру школе фудбала у Путинцима тренира око двадесетак малишана, ПСК има и петнаестак омладинаца, а за први тим игра 25 првотимаца.

В. Х.

EUR/RSD 117.3379
Најновије вести