Школа за мале пецароше

БАЧКА ПАЛАНКА: Као и већина вароши које имају привилегију да се налазе на самој обали, Бачка Паланка користи предности плажа на Дунаву и заливном језеру Тиквара,

које су од центра удаљене само десетак минута пешке. Висок водостај Дунава, пореметио је ове сезоне навике Паланчана и њихових гостију, али чим је река опала, плажа је брзо уређена, очишћена, а четири туша су на располагању.

Дунав се нагло повлачио па је за собом оставио много онога што је донео ко зна одакле из Мађарске, Аустрије, Немачке. Због тога овде похваљују општинско Јавно предузеће Спортско рекреациони центар „Тиквара“ чији су радници брзо очистили плаже. Постављени су и нови тршчани сунцобрани, око 15-так на језерској плажи и све полако почиње да личи на оно што је пре лета обећано и уобичајено за лето поред воде.

СРЦ „Тиквара“ и овдашње Удружење спортских риболоваца „Шаран“ у сарадњи са Туристичком организацијом општине Бачка Паланка организује летњу школу рекреативног риболова на обалама језера које је заједно са пар стотина хектара приобаља у заштићеном Парку природе. Почетак школе заказан је за сутра, а завршетак је 21. августа. Почетници у пецању вежбаће недељом од 8 до 10.30. - Деца од пет до петнаест година могу се још увек пријавити за похађање летње шкле рекреативног риболова – каже Тривун Грубор, референт за за риболов ЈП СРЦ „Тиквара“. - У оквиру школе радиће две секције, вараличарска секција и секција пецања рибе на пловак. Школа је бесплатна, а њени полазници добијају комплетну опрему почев од штапова, најлона до удица.

Деца могу да се одлуче коју ће секцију похађати, а на самом старту обуке сазнаће нешто више о води, природи, али и на који начин се треба понашати на води, како бринути о себи али и о заштити природе и животне средине. На прва два часа деца ће ућити како да намонтирају штап за пецање, како да вежу удицу. Након тога учесници ће прећи на пецање, а на крају школе одржаће се и такмичење у пецању.

М. Суџум

 

EUR/RSD 118.4991
Најновије вести