Траже смену председника општине

ЖИТИШТЕ: Чланови Грађанског покрета „Стоп корупцији“ затражили су смену председника општине Житиште Митра Вучуревића. Они су, на иницијативу Петра Зрилића, доскорашњег председника

 Управног одбора Туристичке организације у просторијама овдашње Месне заједнице, одржали иницијативни састанак. Након тога су локалној самоуправи упутили ултиматум, а све у циљу, како наводе, „спречавања одласка школованог и квалитетног кадра, неиздрживог стања у општини и довођења више од 3.000 радника и незапослених на ивицу егзистенције“.

„Тражимо хитну оставку председника општине Житиште Митра Вучуревића, јер није ништа урадио у погледу алармантне социјалне ситуације. Желимо да председник општине буде председник свих грађана, а не само оних који су чланови његове странке. Желимо да одборници гласају по својој савести, а не онако како је наређено од стране шефова одборничких група“, наводи се у саопштењу покрета „Стоп корупцији“.

Активисти траже и укидање привилегија и огромних плата политичарима владајућих странака који не раде ништа, као и блокаду рачуна и подношење кривичних пријава против свих послодаваца који не уплаћују плате и доприносе за здравствено и социјално осигурање.У случају неиспуњења захтева, Грађански покрет „Стоп корупцији“ најављује да ће радикализовати своју борбу мирним путем.

Ж. Б. 

 

EUR/RSD 118.4991
Најновије вести