У Алекси Шантићу само један бунар

СОМБОР: Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је са сарадницима настављајући обилазак свих села сомборског атара посетила и најмлађе међу њима, Алекса Шантић,

са циљем да да се грађани више информишу и имају бољу сарадњу са комуналним и јавним установама, али и да брже решавају своје проблеме. Душанка Голубовић каже да увек постоји могућност и начин решавања проблема, а као главни проблем овог места председник МЗ Алекса Шантић Александар Ђорђевић навео је проблем водоснабдевања, односно квалитет и количину воде за пиће.

- У Шантићу је у функцији један бунар, а вода не задовољава здравствене стандарде, те се грађани водом снабдевају из цистерне- каже Ђорђевић и додаје да су упознати са плановима Града у вези са водоснабдевањем, али и свесни да се проблем не може брзо решити и да се мора наћи неко прелазно решење.

Вд.директора ЈКП „Водоканал“ Јасмина Бобић каже да се ради све како би се водоснабдевање у Шантићу што брже решило.- Бустер станица и посебни цевовод од Светозара Милетића до Алексе Шантића су предуслови. Имамо пројектну документацију за цевовод, бустер станица је решена и имамо велике могућнсоти да решимо проблем водоснабдевања- каже Бобић и додаје да не може да говори о роковима, али да за сада могу да замене водоводне инталације и водомере током године.Такође, као проблем секретар МЗ Милан Томић споменуо је и пут до издвојеног насеља „9.мај“ који је у изузетно лошем стању и до ког не постоји јавни превоз, те је,између осталог, и проблем посета лекару.

-Извожење репе кроз село је проблем који траје годинама, а претоварени камиони су оштетили улице у селу, зидови на кућама су испуцали, а пуцају и водоводне цеви- каже Томић и додаје да је ове године засађено око 1500 хектара репе и да ће проблеми бити још већи.
Заменик градоначелнице Антонио Ратковић каже да је локална самоуправа предузела све мере како би контролисала камионе са репом, али је преостало да се мапирају путеви и направи простор за заустављање друмских крстарица.

М. Мћ

EUR/RSD 118.4991
Најновије вести