У бачкопаланачким школама вршњачког насиља мање него раније

БАЧКА ПАЛАНКА: Општинско веће Бачке Паланке разматрало је извештај о безбедности ученика у једанаест основних, три средње школе и Предшколској установи „Младост”, за прошлу школску годину.
backa palanka, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Констатовано је да је стање за нијансу боље него раније, захваљујући сарадњи Одељења за друштвене делатности општинске управе са овдашњим Центром за социјални рад, школама и полицијом. Није било насиља трећег нивоа, односно туча, напада оружјем, застрашивања, изнуђивања новца, те продаје и конзумирања дроге...

Међутим, лане је евидентирано 76 случајева насиља другог нивоа и 15 случајева насиља првог нивоа. Наведени су и појединачни случајеви вербалног, психичког и социјалног насиља у виду вређања. Ученик петог разреда основне школе, на пример, вређао је наставницу која га је опомињала да се пристојно понаша, а један ученик седмог разреда самовољно је напустио час физичког васпитања и вређао наставницу. Други седмак претио је да ће запалити школу ако буде ишао на поправни испит и псовао наставника, а другом наставнику је претио физичким насиљем. Или, ученица осмог разреда је дрско разговарала са наставницом уз неумесне коментаре, а ученик шестог разреда псовао је и вређао наставницу на часу обраћајући јој се са омаловажавањем.

Три ученика седмог разреда реметила су час и дрско се панашала према наставници немачког језика. Седмак је претио наставнику, самовољно напустио учионицу и није допуштао осталим ученицима да изађу из кабинета на крају часа.

У школама ове општине припадници Полиције одржали су пуно предавања на тему безбедности ученика, а поднето је седам кривичних и две прекршајне пријаве за дела која су учињена у објектима школе или испред школске зграде.

 М. Суџум

Marko
14.10.2019 • 11:46
Vrsnjacko? Kad deca maltretiraju nastavnike? A kad direktori mobinguju nastavnike? Pogotvo u gimnaziji...
EUR/RSD 117.5896
Најновије вести