УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА СУБВЕНЦИОНИСАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА Топлије за 97 породица

СОМБОР: Трећу годину за редом овдашња локална самоуправа је учествовала на јавном позиву за доделу субвенција за финансирање програма енергетске санације породичних кућа, стамбених зграда и станова.
а
Фото: Град Сомбор

Наиме, захваљујући сарадњи са ресорним републичким Министарством рударства и енергетике које је обезбедило шест и по милиона динара (колико је намењено и из варошке касе), ове године је за програм енергетске санације на подручју Сомбора обезбеђено укупно 13 милиона, које ће искористити 97 породица не би ли повећали енергетску ефикасност свог животног простора.

Уговоре је апликантима на конкурсу уручио градоначелник Антонио Ратковић, истичући да је задовољан заинтересованошћу својих суграђана за учешће на овом конкурсу. Ускоро ће бити расписан нови конкурс како би и преостали занитересовани могли да аплицирају за ову врсту субвенција.

- Успећемо да побољшамо квалитет живота за 97 породица са територије Сомбора – рекао је Ратковић, уз опаску да је задовољан позитивним реакцијама својих суграђана – Они су на овакав начин учинили позитиван помак не само у смислу уштеде у сопственом домаћинству, већ ће и својим учешћем у овом програму допринети екологији и заштити животне средине.

У протекле три године на овај начин су средства намењена за замену столарије, уградњу термоизолације, соларних панела или замену постојећих грејача простора на чврста и течна горива или електричну енергију далеко ефикаснијим и еколошки прихватљивијим котловима на гас доспела до 330 породица на подручју града Сомбора.

М. Мћ

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести