За викенд почиње Гитаријада у Бачком Јарку

БАЧКИ ЈАРАК: Од петка па до недеље, на лепом отвореном простору, такозваном Пашњаку код Ловачког дома у Бачком Јарку, одржаће се поново, после 35 година, „Гитаријада” коју ово село темеринске општине још памти.
gitarijada bj.jpg
Фото: gitarijada backi jarak

Иницијатор и оснивач удружења „Чувари ватре” Душан Родић, најављује ову манифестацију као прву у низу приредби у покушају да се место извуче из летаргије и да се пре свих деца и млади поуче правим вредностима.

На „Гитаријади” ће од 18 сати наступити рок-бендови различите старосне доби из темеринске општине и Новог Сада. Већ сама најава манифестације покренула је овдашње музичаре, који већ неко време интензивно вежбају, наново се окупљају, старији рокери подучавају млађе, спремајући се за овај наступ. Поред локалних бендова сутра ће на „Гитаријади” наступити група „Амајлија”.

У недељу је предвиђен целодневни програм „Породични дан”. У Бачки Јарак овим поводом долази један од најпопуларнијих дечијих песника млађе генерације Недељко Попадић. У оквиру манифестације биће постављена изложба уметничке фотографије ауторке Сандре Јаковљевић. Уз добру забаву за млађе и старије, биће уручене мајице са логом „Гитаријаде” и то најбољим ученицима Основне школе „Славко Родић”, који су школску годину завршили с 5,00 у ђачкој књижици.

Душан Родић уз поруку „Ко није изгубио наду, нек дође у Бачки Јарак на Гитаријаду”, захваљује се свима који су, без обзира на уобичајене сеоске, страначке и друге поделе, подржали идеју да се обнови „Гитаријада” по којој се за Јарак надалеко чуло 70-их и 80-их година.

В. Х.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести