Замена далековода до села у Општини Бачка Топола

БАЧКА ТОПОЛА: Председник Скупштине општине Бачка Топола Саша Срдић каже да Бачка Топола тренутно реализује неколико великих пројеката о којима су његови суграђани маштали уназад неколико деценија.
b
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Гради се базен, пречистач отпадних вода, завршава се Дом ученика и ти пројекти су нам приоритет и планирано да их завршимо у наредном периоду, истиче Срдић.

Како додаје, гради се и стадион, али то није општинска, већ приватна инвестиција.

Међутим, пошто се гради код нас, то нам наравно значи, поручује Срдић.

Кад је реч о великој инвестицији изградње базена, Општина је купила и парцеле око тог комплекса према Зобнатици, које планира да уреди и да изгради приступне путеве, паркинге и друге садржаје. Део парцела је већ откупљен, а део тек предстоји, каже Срдић.

Тек 30 одсто Бачке Тополе има канализациону мрежу, па је након завршетка пречистача отпадних вода, у плану и наставак изградње канализације.

Желимо да повежемо комплетно насеље и то нам је наредна капитална инвестиција. Идуће године ће бити завршен пречистач отпадних вода, а пре тога треба да буде завршена изградња главног колектора, који је рађен протекле две, три године у фазама. Остала је последња фаза радова вредна 40 милиона динара, од изласка из насељеног места до пречистача, каже Срдић.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Упркос ситуацији с пандемијом, и умањењу буџета, како додаје, доста добро стоје и приоритет су им завршеци великих пројеката.

Он додаје да имају и у плану и велике пројекте попут фабрике воде, на које ће се усмерити када заврше са актуелним.

Улагало се и у села, те према Срдићевим речима, у неколико месних заједница завршене су и амбуланте, обновљени домови културе, али није било пуно радова као претходних година, због ситуације са пандемијом.

У сарадњи са ЕПС-ом, завршавају се радови на замени далековода, који покривају насељена места Томиславце, Бачки Соколац, Кривају и Горњу Рогатицу. Стари далеководи су замењени, јер су становници имали проблем са снабдевањем и били прикључени на Бајмок. Реч је такође о вишемилионаској инвестицији, напомиње Срдић.

По селима се ради и доста инфраструктурних радова, али Срдић истиче да се локална самоуправа труди да се такве инвестиције превазиђу, тачније да се подразумевају, а да се побољша и подигне квалитет живота мештана. Сваке године се буyетом предвиде средства за одржавање локалних путева.

Реконструисан је базен у Бајши, док у Старој Моравици планирају проширење, односно нове радове на базену, у Томиславцима је у плану да се два нова изграђена тениска терена покрију балоном, у Његошеву је такође реконструисан спортски терен - каже Срдић и додаје да се општина променила за свега неколико година, а да се локална самоуправа труди да само иде ка бољем.

М. Стакић

Пројекат „Панорама Бачке Тополе” реализује Дунав Продукција, а суфинансира Општина Бачка Топола. Ставови у подржаном пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5700
Најновије вести