Приштина Ђурићу не дозвољава долазак на Косово 

Назад на вест
Коментари
Boza Bogdanovic
18.05.2019 • 20:05
Postovani, najljubaznije Vas molim da objavite Komentar o Kosovu, koji je pre 11 godina objavio B92. Srpsku politiku vec sto godina vode pravi antitalenti za politiku, a rezultat se vidi. Citiram:
KOMENTAR: Aprila 1998. poslao sam obavestenje da zelim da se isclanim iz DC, zato sto prof. Micunovic nece da stavi moj predlog za podelu Kosova na dnevni red na GO DC i to javno forsira u medijima. G. Tosic me je zamolio da ostanem u GO i ja sam ostao do 2004. U borskom SUP-u su zaplenili primerak, koji sam poslao u “Nasu borbu”. Isti clanak sam poslao u 10-ak medija i dao ga u ruke g-dji Vesni Pesic. Jedino su ga “Borske novine” objavile. Ostali nisu smeli da objave predlog “srpskog nepijatelja i stranog agenta, koji nudi 60% te svete zemlje”.
Vremena su se promenila, Sada bi svi Srbi (“patriote iz patriotskih stranaka”, SPO-ovci i demokrate) pristali i na 30% Kosova i Metohije, ali je vec po malo kasno. Da je Milosevic to hteo, postavio bi tenkove i oklopne transportere 1998. na zamisljenu granicu bez provokacije lokalnog stanovnistva. Svet bi se reda radi pobunio, ali bi pristali na podelu. Mi bi izbegli bombardovanje i svadju sa NATO-paktom. Medjutim, Milosevic (“Najveci Srbin svih vremena”) to nije hteo. U ratove u Hrvatskoj i Bosni uopste nije ni usao da zastiti interese tamosnjih Srba, vec da izazove NATO-pakt, ispovocira sankcije i inflaciju, osiromasi gradjanstvo, unisti i obezvredi privredu, izazove bombardovanje, iznese milijarde dolara iz Srbije. DOS-u je prepustio vlast Petog oktobra, a privatizaciju privrede i zemlje u Vojvodini njegovim tajkunima.
Milosevic je mrtav, najvazniji DOS-ovci Srbije (Tadic i Kostunica) svadjaju se sa Evropskom Unijom i NATO-paktom zbog Kosova, a SPS-ovci i radikali likuju. Srbija se postepeno radikalizuje, ne samo zbog Kosova. Jos vise zbog ogromne korupcije u skolstvu, zdravstvu, privredi. Bogati SPS-ovci i JUL-ovci su jos bogatiji, 90% demokratski nastrojenih ljudi jos siromasniji, osim nekoliko DOS-ovaca, koji su se pridruzili Mirinim udbaskim tajkunima u pljackanju, unistavanju i daljem razbijanju Srbije.
Svet to vidi i koristi. Svrstao nas je medju najkorumpiranije drzave u svetu. O svakom vaznijem politicaru iz Srbije (iz svih stranaka) pribavio je dokumentaciju o racunima i vilama u inostranstvu. Nekome od njih povremeno pokaze i “zatvori mu usta”. Usput im kaze da se javno odreknu Kosova, Borskog okruga (sa preko 70% privrednih resursa Srbije), juzne Srbije, Raske oblasti i severnog dela Vojvodine, na putu u omanji Pasaluk. O, Srbijo, Srbijice, mnogo si jadna i bedna.
Boza Bogdanovic, Bor
(Boza Bogdanovic, 24. mart 2008 08:26)

Остави коментар
17 + 2 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести