РЕЗОН Шта би Јунг закључио кад би урадио психоанализу хрватских политичара и медија

Назад на вест
Коментари
Podmukla hrabrost
02.10.2022 • 19:19
Mnogo reci, malo vajde, sto bi rekli, neka bude, ajde. Cini mi se da smo poceli da obracamo paznju na ne bitne cinioce, pore bitnih drustvenih, a svetskih zbivanja, koja su se vazda i kroz vekove odrazavala i odrazavaju, sve do danasnjih dana, narocito na sva trusna podrucja u svetu, u koja se ubrajaju i ova nasa balkanska. Zanno nam je, ne samo od juce, vec kroz celokupnu nasu istoriju, da su nam najozledjeniji , moze se slobodno reci i najgori, neprijateljski raspolozeni, a dokazani, susedi.
Podmukla hrabrost
02.10.2022 • 19:29
Ne treba trositi toliko reci na nesto sto nam je od davnina poznato. Svi oni koji su odrodjeni od sopstvenih naroda su uvek bili, bice i tako ostace, najveci protivnici a najgori kriticari svega sto god da su postizali, nekada i njihovi, a brzo zaboravljeni narodi od koga su proistekli, pa se jos za vreme otomanske imperije ustalila dokazana uzrecica, da je poturica gori od Turcina. Jer nije nikom strano da su takvi novostvoreni narodi uvek privrzeni svakom neprijateljski raspolozenom namerniku.
Podmukla hrabrost
02.10.2022 • 19:40
A svakom porobljivacu su se radovali i docekivali ga ne samo urlikom nego i cvecem. Da se ne sablaznjavamo hrvatskim postupcima, kroz istorijska desavanja, koja su poznata svetu, a koja su izvrsavali, narocito nad nama, vec je dovoljno napomenuti da hrvatski narativ prema Srbima nije nikakvo iznenadjenje. Uspeli su da postignu san njihovog vrhovnika Pavelica i njegovog naslednika Tudjmana, te sve do danasnjih njihovih sledbenika. Najbolju ocenu o njima je izrekao nas poznati pesnik Jovan Ducic.
Podmukla hrabrost
02.10.2022 • 19:51
Izmedju ostalih "epiteta" o Hrvatima je rekao i ovo: "Hrvati su najhrabriji narod u svetu. Ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide". Prema tome, ako imamo ovako okarakterisane najljuce neprijatelje naroda iz koga su se ispilili, onda treba da nam je sve jasno, jer to dokazuju svakim danom i u svakom momentu, samo zato sto su kao ucenjeni i potcenjeni narod od svojih okupatora, a nikada, kroz istoriju nisu bili slobodni, na ovaj nacin pokazuju svu svoju frustriranot.
Остави коментар
4 + 15 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести