Абазовић: Функционери ПЕС су политичке кукавице

Назад на вест
Коментари
Potomak
06.09.2023 • 16:00
E vala, ne mogu a da se ne pojavim na ovu Abazovicevu kriticnu kritiku, tek jos, ne uspostavljene novonarecene vlasti u Crnu Goru, jerbo me cera, po prici moga djeda Velimira, da je njegova vamilija, a nasi preci, morala da bjezi put Srbije, zato sto je njegov djed ubio nakog velikasa turskog, koji je bio veliki katil za tamosnje Srblje, pa nije mogo vise da trpi ta njegov zulum. A kako mi je pripoveda, nase porijeklo je od nekog sela u okolini Berana, po kome smo dobili prezim po imenu sela.
Potomak
06.09.2023 • 16:12
Ako cemo pravo, a bogumi jeste po pravdi Boga istinoga, svi Srblji, pocev od Karadjordjija, pa i pre njega, na ovamo, uglavnom su po porijeklu Crnogorci ili Ercegovci. Zato me valjda i cera ta uzavrela krv, da branim svoje, a da ne naudim tudjem, bez krivice, da prozborim o novim desavanjima na prastarim crnogorskim prostranstvima, u ovi vijek pun kojekakovih lazi, prevara i obmana. Po novom se to kaziva ka kontradiktornost, koja svim vascelim narodima zagorcava zivotni vijek, koji i nije dug.
Potomak
06.09.2023 • 16:23
Eve vi prave istine, ako ce neko da slusa. Ako nece jopet dobro. Bez zamerki. Ovi novi vladari sto se uspostavise na aber stranijeh sila i zavojevaca, birali su originalna imena po potrebi prijasnje, preko 30 godina vladajuce stranke i imenu njenog i crnogorskog vladara, ka Milo. Valjda su nameracili da to ime bude milo Crnogorcima, a posebno onima koji nisu promijenili veru za veceru, pa se i dalje, po starinskom nazivaju Srbljima. Cini mi se, koliko mogu da uvatim konce od konopaca, bice belaj
Potomak
06.09.2023 • 16:34
Kako bi reka, treba da bude svakom, iole promucurnom jasno, da su izabrali MILAtovica ka naslednika prvog Mila, a onda se ka vajna karika u lancima koji okivaju sve zajedno: one koji se razvracaju u Crnogorce i one koji ostase Srblji iz Cne Gore, a koji se zajedno mole istom Bogu, idu u iste crkve i manastire - krstavaju se i vencavaju, pretpostavljaju se i neki, poput MILAtovica, mlade junose, u ponasanjima, pune samozadovoljstva, i nekog nerazumnog ponasanja, u odnosu prema braci po porijeklu
Potomak
06.09.2023 • 16:51
Moram da priznam da pratim, preko savremenih sokocala, koje prikazuju pokretne zive slike, tamosnja zbivanja, pa tako odgledah nakog intervjuisanog, nadobudnog junosu Anreja Milovica, koji je susastvena slicnost, po govoru, na onog svrgnutog Mila. Te mi se javi da je on Andrej MILOV na IC. A takijeh ima tusta i tma. Izvinjavam se sto se nijesam proglasio ka originalni starostavni Srbin iz Crne Gore, po rijecima, ali sam bar pokusa. Sto ce reci zadrzo nesto od starina koje su nas davno napustile.
Potomak
06.09.2023 • 21:42
P-S Nijesam sve kazo sto mi je bilo na um, pa se, ete, jopet javljam, da bi protolmacio sto im je to PES. Ka da su, ovi novi Jevropejci, utuvili u njiove tintare, da kod Srbalja postoji navika, kad neko nekome sprema ujdurmu, a da oni kome se to priprema, nema pojma, a on se, jopet, dosjeti, da mu se sprema zvrcka, kazu - Da se Vla ne dosjeti. A svaki promucuran Vla osjeti, pa na vrijeme tolmaci njinu zvrcku. Tako je i ova skracenica prozvana ka PES, sto ce reci PROTIV (J)EVROPSKI(h) SRBALJA.
Potomak
06.09.2023 • 22:28
Ako se posmatra ova skracenica sa strane onije koji su njeni nosioci, tj. MILAtovicevijeh Jevropejaca, a probranije od Jevrope, moze se protolmacit ka PRIJEMCIVI (J)EVROPSKI SRBLJI. Neka ovo moje vidjenije tolmaci kako ko oce, ali ne more bit drugojacije. Ne kazem da sam u pravu, ali po dogadjanjima u jos Crnjoj Gori, nijesam daleko, vec blizu istine. Ete, to sam cio reci na kraju mojega kriticnoga kritikovanja o tamosnjijem zavrzlamama, poduprijeti od strane "dobronamejrnije" Jevrope i USA.
Potomak
07.09.2023 • 03:12
Bogumi nijesam ni prvi ni posljednji koji je zaboravio izvorni jezik Srbalja i Crne Gore. To vam je po prilici onog popisa stanovnistva u Vojvodini; kada su pitali starinu ko je , raka je po onom starinskom: "Ada sta cubit no Crnogorac".
Potomak
07.09.2023 • 03:32
Njegov sin odgovara na sadasnji srpski jezik : "Valjda sam i ja, kao otac, Crnogorac". Dok njegov maloletni sincic, a djedov unuk, onako po lalinski: "Ta i ja sam Crnogorac". Eto objasnjenja kako se gubi izvorni jezik, ma sa koje strane poticali kao Srbi. Onda nije cudo sto Srbi u dijaspori, posle dve generacije gube, ne samo jezik kao formu srpskog izrazavanja, vec, boga mi, mnogi, i pojam porekla. Tako je kod svih naroda koji migriraju iz jedne drzave u drugu, i sa jednog na drugi kontinent.
Остави коментар
6 + 0 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести