ДОКАЗАО ДА СУ ДОБРЕ Немац примио 217 ВАКЦИНА против ковида НИШТА МУ НЕ ФАЛИ

Један Немац, стар 62 године, противно лекарском савету, вакцинисан је чак 217 пута против ковида, објављено је у научном часопису, а преноси ББЦ.
vakcina korona pix
Фото: Pixabay.com

Вакцине су купљене и дате приватно у року од 29 месеци.

Бројни тестови су показали да овај човек није претрпео никакве штетне последице, кажу истраживачи с Универзитета Ерланген-Нирнберг.

"За његов случај смо сазнали из новинских чланака", рекао је др Килијан Шобер, са универзитетског одељења за микробиологију. "Потом смо га контактирали и позвали га да се подвргне разним тестовима у Ерлангену. Био је веома заинтересован за то."

Тужилац покренуо истрагу, па потврдио да нема преваре

Човек је дао свеже узорке крви и пљувачке.

Истраживачи су такође тестирали неке његове смрзнуте узорке, крви који су чувани последњих година.

"Сами смо могли да узмемо узорке крви када је човек примио даљу вакцинацију током студије на сопствено инсистирање", рекао је др Шобер. "Успели смо да користимо ове узорке да утврдимо тачно како имуни систем реагује на вакцинацију."

Доказе за 130 убода прикупио је јавни тужилац града Магдебурга, који је покренуо истрагу о наводној превари, али кривична пријава није поднета јер је показано да је говорио истину.

Никад није боловао од ковида

Ковид вакцине не могу изазвати инфекцију, али могу научити тело како да се бори против болести.

Вакцине са рибонуклеинском киселином (мРНА) раде тако што показују ћелијама тела део генетског кода вируса. Имуни систем би тада требало да препозна и зна како да се бори против ковида ако се са њим стварно сусретне.

Др Шобер се бринуо да би хиперстимулација имуног система поновљеним дозама могла да замори одређене ћелије. Али, истраживачи нису пронашли доказе о томе код 62-годишњака. Штавише, није било знакова да је икада био заражен ковидом.

"Важно је да ми не подржавамо хипервакцинацију као стратегију за јачање адаптивног имунитета", рекли су лекари. Ипак, резултати њихових тестова на 62-годишњаку били су недовољни за доношење далекосежних закључака, а камоли препорука за ширу јавност.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

"Тренутна истраживања показују да вакцинација са три дозе, заједно с редовним допунским вакцинама за угрожене групе, остаје фаворизован приступ", наводе на сајту универзитета. "Нема назнака да је потребно више вакцина."

НХС наводи да се вакцине против ковида обично дају сезонски, али неким људима с озбиљно ослабљеним имуним системом може бити потребна додатна заштита у другим временима.

Ковид вакцине могу имати нежељене ефекте, али су оне благе и пролазне. Уобичајен је бол у руци од инјекције.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести