„Еразмус+ отвара врата“: Мобилност у образовању

НОВИ САД: Међународну конференцију “Еразмус+ отвара врата” (18 – 20. октобар) у организацији Удружења “Инжењери заштите животне средине” из Новог Сада одржава се у Конгресном центру ЦЕПТОР на Андревљу.
andrevlje
Фото: Youtube Printscreen

Конференција је окупитила 50 представника и представница организација младих и организација за младе из шест земаља западног Балкана (Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија, Србија, Албанија) као и доносиоце одлука који имају утицај на креирање и развој програма за младе.

Теме панале на конференцији су: мобилност у области образовања и младих, институционална сарадња у области образовања, младих и спорта и унапређење образовних политика и политика које се односе на младе.

Након дискусије у панел групама, препоруке и сугестије ће бити заједно презентоване и продискутоване, а након завршетка конференције и објављене на сајту www.dijalog.rs.

Циљ конференције је да се кроз јавну расправу прикупе препоруке и формирају захтеви за унапређење коришћења Еразмус+ програма на простору западног Балкана. Препоруке ће бити обједињене и објављене у виду брошуре на српском, енглеском и албанском језику.

Конференција “Еразмус+ отвара врата” део је истоименог трогодишњег пројекта, који реализује удружење “Инжењери заштите животне средине” у оквиру програма “Нови Сад - Европска престоница младих за 2019. годину”.

В. Ц.

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести