Неопходан свакодневни унос јода

Јод је есенцијални минерал, без којег наше тело једноставно не може добро да функционише, а његова лековита својства позната су још од давних времена. Овај минерал укључен је на различите начине у добро функционисање организма, зато што учествује у производњи хормона штитне жлезде, главне енергетске жлезде која регулише рад свих ћелија. 
1
Фото: Промо

Здравље јајника, дојки, простате, значајно зависи од јода. Недостатак јода временом  може да доведе до хипотиреозе, односно смањеног лучења хормона штитасте жлезде, као и до хипертиреозе, претеране активности штитасте жлезде. Типични симптоми болести штитасте жлезде су хронични умор, недостатак енергије, безвољност, гојење, што мучи велики број људи. Често пацијенти ни не слуте да је можда у питању далеко озбиљни проблем, а то је аутоимуна болест Хашимото, односно атрофила штитне жлезде. Све ово упућује на хронични дефицит јода који је чест проблем, поготово код жена. Светска зравствена организација упозорава да у свету више од две милијарде становника пати од дефицита јода.

Свакодневни унос јода је важан јер храни штитасту жлезду и помаже у превенцији болести, помаже у превенцији рака штитасте жлезде и дојки, користан је за метаболизам, јача имунитет, делује као универзални антиоксиданс, делује као природни антибиотик, делује као антивирусно и антисептичко средство, подстиче мршављење, подстиче раст и развој, обнавља енергију тела, делује антистресно, повољно утиче на менталне способности, смирује нервни систем и ослобађа од напести, одржава здравље косе, коже и ноктију.

Минерали се најбоље апсорбују кроз течност, односно воду,  а минерална вода “Minaqua” садржи управо такав, природно растворен јод и једина је вода на нашим просторима са оваквим минералним саставима. Још давне 1912. године освојила је велике златне медаље за квалитет на сајмовима у Риму, Паризу и Лондону, тада под називом”Франц Јозефова вода”. Више од 100 година традиционално одржава квалитет “Minaqua”.

(Огласни текст)

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести