Расте број летова Ер Србије

БЕОГРАД: Ер Србија од данас прелази на зимски ред летења, који ће важити до 28. марта 2020. године, а током шпица зимске сезоне у децембру и јануару, национална авио-компанија обављаће 596 летова недељно, што је за 90 летова или за готово 18 одсто више у односу на исти период прошле године.
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

"У мање фреквентном делу сезоне обављаће 532 недељна лета, што је за 102 лета или за 24 одсто више у односу на исти период прошле зиме", наведено је у саопштењу авиопревозника.

Овогодишња зимска мрежа Ер Србије биће проширена са  седам нових дестинација, за које су путници у протеклом периоду показивали највеће интересовање.

Како је најављено, национална авио-компанија ће за Краснодар летети три пута недељно, а за Мадрид, Барселону, Каиро, Ријеку, Хелсинки и Кијев два пута.

Ер Србија ће повећати и број летова на популарним линијама из Београда за Љубљану, Скопље, Букурешт, Ларнаку, Солун, Тирану и Венецију.

Линије које су овог лета уведене из Ниша биће актуелне и током зимске сезоне, осим летњих сезонских летова за Тиват.

Национални авио-превозник ће са своје нове базе Аеродрома Константин Велики наставити да лети за Болоњу, Франкфурт Хан, Фридрихсхафен, Гетеборг, Хановер, Карлсруе, Баден-Баден, Љубљану, Нирнберг, Рим и Салцбург.

Најфреквентнија дестинација остаје Подгорица са 21 недељним летом, а следе је Цирих са 19 и Љубљана са 17 недељних летова током шпица сезоне у децембру и јануару.

Међу осталим фреквентним дестинацијама су Беч са 14, Париз са 13, Атина, Тирана и Загреб са десет, као и Скопље, Букурешт и Амстердам са осам недељних летова у истом периоду.

Дневни летови за Берлин, Софију, Сарајево, Праг, Милано и

Рим биће актуелни такође током шпица сезоне, а истом динамиком летеће се за Малту и Санкт Петербург током новогодишњих и божићних празника.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести