Шеклер: Сви сојеви о којима се прича нису нови

БЕОГРАД: „Нови сој корона вируса, који је преокупирао наслове у новинама и медијима, појавио се још пре неколико недеља и сврстан је у групу вируса за које се каже да су интересантнији и да треба да се прате”, објашњава вирусолог Миланко Шеклер.
milanko sekler, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Шеклер је за РТС рекао да не може да каже да је тај сој преносивији, нити да вакцине не штите од њега.

Вирусолог тврди да сви сојеви о којима се прича уопште нису нови.

"Тај сој који је преокупирао наслове у новинама и медијима је сој који се појавио још пре неколико недеља и који је сврстан у ту неку групу вируса за које се каже да су интересантнији, треба да се прате. На врло малом броју узорака у свега неколико земаља је забележно присуство и за сада не може да се каже ништа интересантно и тачно у вези са тим", навео је Шеклер.

Коментаришући еуфорију због Црног петка и празника, Шеклер је рекао да се праве гужве и повећава ризик од ширења вируса.

"Уз јефтин телевизор можете да покупите и корону и завршите на Бежанијској коси", упозорио је он.

Megido
26.11.2021 • 17:55
Potrošačko društvo mora da ima žrtve. Neki veruju da ih štiti vakcina, neki da je dovoljno sunuti par rakija i beli luk, a neki da imaju prirodni imunitet. Hoće li ovo zlo stati? Naravno, ali čak i da ljudi iskorene sve bolesti i nađu lekove i terapije za sve, ipak će stariti i umirati. Uteha je što je Bog obećao da će iskoreniti sve zlo, uključujući bolest, starost i smrt.
EUR/RSD 117.5832
Најновије вести