Сеничић: По ублажавању мера у Грчкој, знаће се услови за туристе

БЕОГРАД: Директор Националне асоцијације туристичких агенција (ЈУТА) Александар Сеничић очекује да Грчка ове недеље објави ублажавање мера од 19. априла, после чега, како каже, верује може доћи до потписивања споразума две земље који ће дефинисати услове путовања српских туриста у Грчку.
more letovanje
Фото: pixabay.com

Сеничић очекује да ће се споразум примењивати како је и договорено, од 14. маја. Интересовање за летовање у Грчкој нагло је порасло после посете грчког министра туризма Хариса Теохариса Србији крајем марта, када је најављено да ће споразум бити потписан у првој половини априла. Туристичке агенције у Србији већ су почеле резервације за летовање у Грчкој, али се веће интересовање туриста очекује после потписивања споразума.

Директор агенције Еуротурс Милан Петковић каже за Таnjуг да су туристи све више заинтересовани за летовање у Грчкој, да су већ почеле и резервације, али и да праву навалу туриста очекује после потписивања споразума. У агенцији Барцино травел такође влада велико интересовање за летовање у Грчкој, било да се ради о туристима са заменским ваучерима, било да су у питању нови, којих је око 30 одсто.

Према речима Маје Младеновић, маркетинг менаџера у овој агенцији, цене су исте као и 2019. године, а та агенција дневно резервише око 100 аранжмана. И агенција Белви је почела са резервацијама за летовање у Грчој.

Како је за Танјуг изјавила Јасмина Ајдарић Ђокић, офис менадзер у овој агенцији, интересовање туриста је сваким даном све веће, али и да пун обим посла очекује након потписивања споразума. Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је пре два дана да ће грађани Србије моћи, под одређеним условима, да путују у Грчку од 14. маја, преко Северне Македоније, али да ће и раније, средином априла, у ту земљу моћи да уђу из Бугарске, уз потврду о вакцинацији или са антигенским тестом.

Матић је, гостујући на К1, рекла да се ради на томе да они који путују на море, могу преко туристичких агенција да се пријаве и за вакцинацију. Грчки министар туризма Харис Теохарис у разговору за Тањуг пре две недеље потврдио је да ће се све вакцине које су тренутно у оптицају у Србији признавати приликом уласка у Грчку.

EUR/RSD 117.5649
Најновије вести