Вакцинисано више од 500 припадника МУП-а

БЕОГРАД: Више од 500 припадника Министарства унутрашњих послова из Полицијске управе за град Београд и организационих јединица МУП-а, у оквиру масовне имунизације, вакцинисало се данас на Београдском сајму.
vakcinacija korona, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је обишао полицијске службенике на сајму, истакао је да му је велико задовољство и част што види велики оџив припадника структура безбедности, полиције, војске и Безбедносно-информативне агенције за вакцинацију, чиме дају пример осталим грађанима, саопштио је МУП.

„Да бисмо могли да радимо свој посао морамо да останемо здрави, морамо да сачувамо људе. Захвалан сам председнику Републике Србије Александру Вучићу што је одредио управо полицију и Министарство унутрашњих послова за један од приоритета. Значи нам када људи виде и разумеју, а посебно када државно руководство види и разуме колико је полиција важна за функционисање земље и колико морамо сачувати сваког полицајца“, истакао је Вулин.

Према његовим речима, захваљујући упорном раду председника Вучића, Србија је једна од ретких држава у Европи која је већ почела са масовном имунизацијом и у којој грађани могу да бирају коју вакцину хоће да приме.

„То ни много богатије и развијеније земље нису приуштиле својим грађанима, а захваљујући председнику Вучићу Србија може да се похвали баш тиме“, рекао је Вулин.

Директор полиције Владимир Ребић, који је данас са припадницима Министарства унутрашњих послова примио вакцину, захвалио се државном руководству које је омогућило да у кратком року припадници МУП-а буду вакцинисани.

Ребић је позвао све своје колеге да се пријаве и да у наредних неколико дана приме вакцину и заштите се, како би били спремни и способни да помогну грађанима у борби против Ковида.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести