Вулин:Изабрали смо неутралност-најчаснији,али и најтежи пут

Вулин је казао да председник Александар Вучић води српску политику и да га зато нападају и на западу и на истоку, а да су пре Вучића, сви председници Србије ''вукли на једну страну, а највише на своју''.
 Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin  Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Србије Александар Вулин Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин обишао је данас војнике на обуци за служење војног рока у Ваљеву где је поручио да је Србија војно неутрална и истакао да је "изабрала неутралност као најчаснији, али и најтежи пут".

Вулин је казао да председник Александар Вучић води српску политику и да га зато нападају и на западу и на истоку, а да су пре Вучића, сви председници Србије ''вукли на једну страну, а највише на своју''.

''Сви су говорили о неутралности, а само се Вучић обавезао на неутралност пред Скупштином и пред Србијом. Сви су говорили о неутралности јавно, а обећавали су чланство у пактовима тајно'', рекао је Вулин.

Истакао је да је Србија војно неутрална земља и да ће пазити шта говоре велике силе, али да ће доносити одлуке које су најбоље за државу.

''Неутралност је најчаснији, али и најтежи пут, а ми смо је изабрали за свој пут", казао је министар Вулин.

Вулин: Поносни смо на војнике јунске генерације

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас војнике на добровољном служењу војног рока генерације „Јун 2020“, у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву, где је присуствовао специјалистичкој обуци из предмета средства и опрема рода пешадије.

Министар је са начелником штаба Команде за обуку пуковником Николом Дејановићем обишао припаднике јунске класе који, како је казао, целу земљу чине поносном као што су чинили и припадници мартовске класе који су задивили Србију својим огромним доприносом у борби против епидемије корона вируса.

''Момци и девојке из целе Србије обучавају се, уче, стичу нове вештине и многи од њих су решили да своју судбину вежу за Војску Србије и да након одслужења војног рока постану професионални војници'', рекао је Вулин.

Истакао је да и војници јунске класе много помажу у борби против Ковида-19 и да су постављали привремене ковид болнице и помагали где год је било потребно.

Командант Другог центра за обуку Команде за обуку пуковник Зоран Смиљанић објаснио је да је јунска генерација војника на добровољном служењу војног рока, након основне обуке, у Другом центру наставила и стручно специјалистичку обуку за дужности стрелца.

Војници су се обучавали да рукују пешадијским наоружањем - снајперском пушком 7,92 мм М 76, ручним ракетним бацачем 64 мм М80 и пиштољима 7,62 мм М57 и ЦЗ 99 9 мм.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести