АИК банка званично постала власник Еуробанк Директне

БЕОГРАД: АИК Банка, највећа домаћа банкарска групација добила је сагласност Народне банке Србије и других надлежних регулаторних тела и званично постала власник Еуробанк Директне банке у Србији, саопштила је данас та банка.
aik banka
Фото: Dnevnik.rs

 Како се наводи ове две банке ће у наредном периоду наставити да послују као две засебне банке, без икаквих промена које би утицале на клијенте и услуге које им ове две банке данас пружају.

Председник Управног одбора АИК Банке Александар Костић изјавио је да аквизиција Еуробанк Директне представља изузетно важан корак у стратегији даљег ширења и јачања АИК Банке како на домаћем тржишту, тако и у читавом региону.

"Захваљујући преузимању Еуробанк Директне а.д. Србија, наша банка ће постати још важнији ослонац заједници, са значајно већим ресурсима и могућностима за даљи развој, модернизацију, иновације и још боље услуге за све наше клијенте", рекао је он.

Истакао је да је стратешки циљ и визија АИК Банке и њене банкарске групе да за своје клијенте буду банка првог избора, а да су преузимање Еуробанк Директне и предстојећа интеграција само још један корак у том правцу.

Председница Извршног одбора АИК Банке Јелена Галић је навела да дубока посвећеност ове банке клијентима остаје непромењена и да им је њихово корисничко искуство и даље на првом месту.

"Наш циљ је да у наредном периоду осете реалне бенефите, као резултат размене искустава, знања и идеја свих запослених. Обе банке имају изузетну спремност и ентузијазам за постизање синергије, што чини основу за успешну интеграцију. Радујемо се новим заједничким успесима и грађењу још снажније банке која ће наставити да пружа подршку запосленима, клијентима и заједници", реакла је она.

АИК Банка ће захваљујући овој трансакцији, након спајања, постати једна од водећих банака на домаћем тржишту, са уделом од 13 одсто у укупној активи банака, депозитном базом већом од четири милијарде евра и изузетно јаком капиталном основом.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести