Ђорђевић: Надам се да ће бити мање отпуштања радника

БЕОГРАД: Министар рада Зоран Ђорђевић изјавио је да нема никакве дилеме да ће пакет економских мера за ублажавање последица на привреду услед епидемије вируса КОВИД-19, који ће данас бити представљен, бити од великог значаја за привреду и грађане и додао да се нада да ће се све мање послодаваца одлучивати на то да отпушта раднике.
zoran djordjevic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Он је рекао да је претходних дана растао број грађана који су се пријављивали на евиденцију НСЗ, а да је дан након што је председник Александар Вучић изнео план државе, односно јуче, забележен пад.

"То показује да су привредници и и послодавци схватили озбиљност свега тога и верују у то шта држава ради те да нема потребе за ођављивањем радника. Надам се да ће после данашњег представљања мера врло мали број грађана губити посао“, рекао је министар за Тв Пинк.

Ђорђевић је навео да ће и они који изгубе посао бити заштићени, односно да се могу пријавити за накнаду НЗС .

"Надамо се да ови све неће дуго да траје и да ће бити начина да се преброде сви проблеми и кад прође криза буде посла за све", додао је он.

Министар је рекао и да верује да ће велика већина послодаваца који су отпустили раднике одлучити да их врате на радна места.

Навео је да је лично свом тиму у министарству дао налог да до петка размотре који ће бити највећи проблеми са којима ће се сусрести тај ресор после кризе са корона вирусом како би се благовремено доносиле одлуке и проблеми решавали.

Министар рада је најавио и да ће сва деца са инвалидитетом добити једнократну помоћ.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести