Ђорђевић: Влада ради на усклађивању пензија са корпом

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас да влада ради на приближавању пензија минималној потрошачкој корпи, односно просечној плати у Србији.
djordjevic, tanjug
Фото: Tanjug

На коментаре опозиције да измене и допуне Закона о пензијско-инвалидском осигурању не гарантују да ће пензије да расту, Ђорђевић је рекао да гаранције не постоје и да је и у "њихово време 2000-тих је било замрзавање пензија".

"Закон је подложан променама, али смо ми одговорном политиком показали да пензије могу да расту и оне ће бити веће од 8,8 до 13, 2 одсто веће и то важи за све пензионере. Наравно да реч са наше стране постоји. Ми смо захвални пензионерима што су имали стрпљења до сада", рекао је Ђорђевић у Скупштини Србије.

Министар је навео да могућност за повећање пензија дају економски резултати, наводећи да је боља наплата прихода, док суфицит износи 8,3 милијарде динара.

"Планирали смо дотацију из буџета за пензије од 185 милијарди, а сада смањујемо на 178 милијарди. Мање повлачимо из буџета, а враћамо пензије на старо и повећавамо их. То вам говори о резултатима", рекао је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести