На инаугурацији домаћа вина, винари задовољни

БЕОГРАД: Гостима, који данас присуствују инаугурацији председника Србије Александра Вучића служе се вина производена у Србији, а винари су за Танјуг рекли да им је велика част што присуствују свечаности и што ће светским делегацијама моћи да представе своје производе.
vinari na inaguraciji, tanjug dragan kujundzic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Директор развоја винарије Рубин из Крушевца Марко Малићанин сигуран је да ће председник Вучић промовисати брендове Србије и убудуће.

"Сигуран сам да ће председник да промовише брендове са великом пажњом и посвећеношћу, као и све друго што ради. Ово је један од потеза у том смеру, да се презентују вина из Србије, познати бреднови, сви треба да постанемо свесни да у Србији постоје дивни производи и да их треба представити у свету”, рекао је он.

Шаљиво каже "где је велико славље, ту је и вињак", а посебно наглашава да му је велика част што је Рубин добио позив да представи то пиће, које представља један од највећих брендова Србије.

Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

"Част је бити у могућности да делегацијама из целог света представимо наше производе, сви имају могућност да се упознају шта све Србија нуди", истакао је Малићанин.

Бојан Манчић из Јагодине слаже се да Србија брендове, а данас се каже на највећем слављу у Србији представља са три премијум вина, мерло, каберне совињон и пино ноар.

За сваког, каже, има понешто.

Јанко Војиновић из винарије Ковачевић гостима ће понудити пенушавац и шардоне.

"Велика је част за нашу винарију као и за све нас што смо овде. Није мала ствар доћи на инаугурацију и представљати своје производе. Мислим да је ово добар потез и што је вински туризам кренуо да цвета", рекао је Војиновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести