Благи пад закупа локала, промет некретнина још стабилан

БЕОГРАД: Упркос томе што је епидемија ковида 19 изазвала већи поремећај пословања одређених грана привреде, нема поузданих података о томе да је драстично смањен закуп пословног простора у Србији, кажу представници агенција за некретнине.
 nekretnine Foto: Dnevnik.rs/ ilustracija
Фото: некретнине Фото: Дневник.рс/ илустрација

Ипак, додају да је приметан благи пад закупа пословног простора.

Са друге стране, у јавности су се појавиле информације како је у Београду све више локала из којих се закупци исељавају.

Постоји благи пад броја закупаца пословног простора, али је промет некретнина врло висок, на нивоу прошлогодишњег, рекао је Танјугу заменик председника Групације посредника у промету непокретности Привредне коморе Србије Ненад Ђорђевић.

"Тренутно имамо благи пад на тржишту закупа пословног простора, због порста броја заражених, међутим не постоји прецизна статистика о томе и тек у јануару можемо рећи колики је тај пад", додао је он.

Према подацима Републичког геодетског завода, промет непокретности, како стамбених тако и пословних је на нивоу прошле године када се бележио приличан раст промета и цена, рекао је Ђорђевић.

Прецизирао је да је тржиште стабилно, јер људи инвестирају у некретнине, нарочито у условима ковид кризе као у најсигурнији вид чувања новца.

"Сензационалистички написи и кампање које се понекад спроводе с циљем да се распрода тираж могу имати неког ефекта на тржиште некретнина, али статистички подаци које имамо указују на то да нема разлога за страх", навео је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести