Дојче веле: Фолксваген ипак у Бугарској или Турској?

БОН: Фолксваген је саопштио да креће у "конкретне преговоре“ са представницима "преосталих потенцијалних“ локација за изградњу фабрике у југоисточној Европи, јавља радио Дојче веле додајући да Ројтерс преноси да су, према инсајдерима, у игри остале Бугарска и Турска.
v
Фото: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Скупштина акционара Фолксвагена која се одржава данас (14. мај) била је са нестрпљењем ишчекивана и широм југоисточне Европе. Више земаља, укључујући Србију, надало се привлачењу велике инвестиције аутомобилског гиганта, а "победник“ је требало да буде обзнањен ових дана.

Од тога изгледа неће бити ништа, оцењује Дојче веле и напомиње да је Фолксваген саопштио да су надзорни и управни одбор у понедељак одлучили да крену у "конкретне преговоре“ о преосталим потенцијалним локацијама. 

"Ближих званичних информација нема, а за Дојче веле је у понедељак у компанији кратко речено да је и даље на снази њихово саопштење да коначна одлука није донета. Међутим, агенција Ројтерс, позивајући се на инсајдере, преноси да су у игри остале још само локације у Бугарској и Турској", наводи се у тексту.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести