Докапитализација Ер Србије питање националног достојанства

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је данас да је докапитализација авио компаније "Ер Србија" била питање националног интереса и достојанства, да се, каже, у најтежим временима за авио саобраћај подржи то предузеће.
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Момировић је истакао да на годишњем ниво "Ер Србија" држави доноси много новца, заслужна је за долазак великог броја страних туриста у нашу земљу, као и за долазак Вансија на београдски аеродром.

"Ер Србија је донела много новца држави и питање је националног достојанства да у овим временима који су најтежи за авио саобраћај ми њих подржимо и докапитализујемо", рекао је Момировић.

Истакао је да након докапитализације очекује да ће Ер Србија наставити да доноси бенефите грађанима и српској привреди, али и да ће у овим тешким околностима успети да се рашири и покрије сегмент тржишта које ће друге компаније напустити.

"Очекујем да ће за годину или две бити једна од водећих компанија, не само у региону него и шире", нагласио је Момировић.

Поручио је и да ниједна озбиљна држава није током пандемије оставила своје националне авио превознике "на цедилу", те да, истиче, то није учинила ни Србија.

Момировић је подсетио и да је Ер Србија одиграла битну улогу током пандемије вируса крона када је довезла наше грађане са различитих светских дестинација, као и медицинску опрему.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести