ЕБРД разматра да обезбеди 500 милиона евра за пројекте у Србији

КОПАОНИК: Регионална директорка Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Зузана Харгитај изјавила је вечерас на Копаоник бизнис форуму да та банка разматра да обезбеди 500 милиона евра за финансирање пројеката у Србији.
EBRD Zsuzsanna Hargitai , tanjug
Фото: Zuzana Hargitaj, foto:TANJUG / TANJA VALIC / bb
Она је рекла да би желела да ЕБРД има још јачу сарадњу како с јавним и државним предузећима, тако и с приватним сектором, те да сматра да раст БДП-а у Србији од преко четири посто у протеклом периоду није случајност како то виде поједини економисти и привредници.
Она каже да мисли да ће у наредном периоду претпостављени раст БДП-а Србије од 3,5 процената бити ревидиран, а указала је да је на претходни ниво БДП-а од преко четири посто утицала висока стопа раста извоза и раст потражње на домаћем тржишту.
Да би раст од преко 3,5 одсто био остварив, каже, неопходан је даљи рад на структурним реформама у којима ЕБРД помаже Србији у којој види огроман потенцијал.
 
Зузана Харгитај похвалила је консолидацију банкарског сектора, што је годинама била једна од главних тема у вези с реформама.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести