Електронско плаћање свих јавних услуга приоритет развоја

БЕОГРАД: Укидање уплатница и омогућавање електронског плаћања свих јавних услуга, достава документа у еСандуче и електронска размена фактура биће приоритети Савеза за еУправу у НАЛЕД-у у наредне две године, а то ће се наћи на столу нове Владе.
e
Фото: pixabay.com

То је речено данас на седници Савеза за еУправу.

Директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић рекао је да ће фокус у наредном периоду бити реализација веома важних инфраструктурних пројеката који ће довести до бржег развоја еУправе у Србији.

То су завршетак Државног дата центра у Крагујевцу, повезивање локалних самоуправа на јединствену информациону-комуникациону мрежу еУправе и успостављање еПисарнице и еАрхиве, како би се у потпуности дигитализовао рад јавне управе, односно како би се омогућили пријем, израда и чување електронских докумената.

Од стратешког значаја је и завршетак Централног регистра становништва и израда Метарегистра, јачање информационе безбедности и обука службеника за рад у дигиталном окружењу, додао је.

Према његовим речима Канцеларија ће до 2022. године настојати да успостави нових 300 услуга еУправе или мУправе, које ће редовно користити најмање милион и по грађана и привредника, чиме ће се избећи одласци на шалтере и подношење папирне документације.

Јовановић је захвалио партнерима из НАЛЕД-а и Савеза на помоћи да реализују све циљеве који су поставили.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести