ХОТЕЛ ЈУГОСЛАВИЈА ПРОДАТ! Ево ко је нови власник

Хотел Југославија је продат на јавној лицитацији која је управо завршена.
1
Фото: Youtube printscreen

Компанија MV Investment из Београда купила је данас имовину у стечају компаније "Danube Riverside", у чијем власништву је хотел Југославија, за 3,17 милијарди динара.

Ова компанија је данас једина испунила услове на јавном надметању, које је одржано у хотелу Југославија. Компанија Миленијум тим саопштила је да је победила на јавној лицитацији за куповину правног лица "Danube Riverside" у стечају, у чијем саставу се налази хотел Југославија.

"Почетним улагањем од више од 42 миилона евра заокружили смо преузимање комплетне локације бившег хотела Југославија, процес смо започели пре две године куповином 100 одсто удела у компанији MV Investment , која је власник простора у ком се до данашњег дана налази Гранд Казино Београд", наводи се у саопштењу.

Како је наведено, иницирана је измена плана детаљне регулације, како би компанија могла да реализује изградњу модерног стамбено-пословног комплекса са хотелом високе категорије, на локацији која после 25 година то заслужује. У саопштењу се наводи да укупна улагања, која се планирају у наредне четири године, износе више од 400 милиона евра. Компанија Миленијум тим наводи у саопштењу да постоји више од две деценије и да се позиционирала на водећу позицију у грађевинској индустрији. Истиче се да је реализацијом великих инфраструктурних пројеката Београд на води, енергетски пројекат гасовода и гасификације градова, компанија урадила више од 2.500 километара гасоводне мреже у Србији, пречишћиваче отпадних вода, а сада реализује пројекат "Чиста Србија" у четири града и учествује у пројектима Метро, EXPO2027 и Национални стадион. Компанија је и власник Врањске бање коју је купила 2020. године и улаже више од 90 милиона евра у реконструкцију и модернизацију.

Имовину Дењуб риверсајда чине пословни простор на Булевару Николе Тесле 3. у Београду где се налази хотел Југославија, затим градско грађевинско земљиште на катастарској парцели 2442/1 катастарске општине (КО) Земун површине 45.613 метара квадратних, од чега је под објектом 13.981 квадрата, као и лустери и биста, скулптура, дело Александра Зарина. За лустер таваницу у оквиру хотела Југославија наводи се у огласу да је у складу са решењем Музеја примењене уметности одређена за добро које ужива претходну заштиту Музеја примењене уметности. За бронзану бисту део фонтане Водени цвет Александра Зарина је решењем Народног музеја Србије утврђено својство културног добра. Наводи се да је катастарска парцела 2442/1 КО Земун предмет заједничке својине стечајног дужника и друштва МВ Инвестмент доо Београд и да није урађено правно разграничење у смислу опредељивања сувласничких удела на земљишту, нити физичка деоба земљишта па је процена вредности имовине рађена под специјалном претпоставком.

Хотел Југославија отворен је 1969. године, када је био и највећи и најмодернији хотел у СФРЈ, а међу његовим гостима били су британска краљица Елизабета, астронаут Нил Амстронг, амерички председници Ричард Никсон и Џими Картер, либијски вођа Муамер ел Гадафи.

Танјуг

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести