Хрвати поново пазаре у Србији све што је јефтиније

ЗАГРЕБ: Након што је Србија отворила границу, Хрвати су поновно кренули у куповину у суседну земљу, где највише купују цигарете, лекове, али и пиво и друге потрепштине, јавља хрватски РТЛ.
r
Фото: pixabay.com

Тако, готово по истим условима као и пре 12. марта када су границе затворене, Хрвати са личном картом, без теста на корона вирус и без одласка у 14-дневну изолацију поново могу у Србију.

О томе да су се ствари на граници вратиле у нормалу за РТЛ је открио Милан из Осијека који истиче да приликом преласка није имао никаквих проблема, већ да је само од граничне полиције добио упутства о понашању.

“У односу на раздобље прије корона вируса, једино што сам приметио јесте да је пиво мало поскупело и то је све. Али, ипак смо успели нешто да уштедимо”, рекао је.

Иначе, грађани Хрватске у Србију прелазе ради куповине лекова и цигарета због знатно нижих цена, а незаобилазна одредница им је трговина с прехрамбеним артиклима.

По особи се у Хрватску сме унети бокс цигарета, а од алкохолних пића сме се пренети једна литра жестоког пића и 16 литара пива, док се свеже месо, сухомеснати производи и храна за домаће животиње не могу уносити.

Снежана је за РТЛ рекла да у Србију одлази по лекове, сокове, али и све остале производе који су тамо јефтинији.

“Може се уштедети и до 300 - 400 куна по одласку (око 50 евра)…”, рекла је.

Најомиљенија дестинација Осијечанима је одлазак у Богојево, које је свега 40 километара удаљено, што значи да се за тамо и назад на гориву потроши око 50 куна (четири евра).

Како наводи РТЛ, Реља каже да му се тај трошак итекако исплати јер на пример само на "штеки" цигарета уштеди и до 100 куна.

За сада, кажу, гужви на граничном прелазу нема, пренео је хрватски портал Новац.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести