Идуће године изградња нове писте на аеродрому "Морава“

БЕОГРАД:  Влада Србије наставиће да улаже у аеродром "Морава", који је отворен за међународни ваздушни саобраћај, а пре свега у изградњу нове писте која ће се радити наредне године, најавила је потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић.
Aerodrom Morava/Tanjug Arhiva
Фото: Танјуг/Архива/Аеродром Морава

"Ове године ће почети да се ради пројектно-техничка документација за изградњу нове писте на аеродрому у Лађевцима, како би идуће године могло да се крене у извођење радова, за које ћемо обезбедити новац у буџету за 2020. годину", рекла је Михајловић.

Она је додала да је, поред увођења редовних авио-линија, за развој аеродрома "Морава" важно да тај аеродром постане важан центар за карго саобраћај, чему погодује и изградња Моравског коридора који ће повезати Чачак и Појате, саопштило је Министарство грађевине.

"Између Аеродрома Морава и Моравског коридора је мање од пет километара ваздушном линијом. Нема ништа боље за овај крај и за привлачење нових инвестиција у централној Србији него да постоје и аутопут и аеродром", навела је Михајловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести