ЈОШ МАЛО Коридор 10 скоро завршен

КОПАОНИК: Путни Коридор 10 кроз Србију је практично завршен и ради се још на свега неколико тачака, на јужном и источном краку, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић.
Koridor 10 Gradinje/Koridori Srbije
Фото: Коридор 10

Министарка је на панелу "Развој инфраструктуре у региону - претпоставка чвршћег повезивања" рекла да је од 2014. асфалтирано скоро 300 километара аутопутева.

"Коридор 10 је практично завршен односно остало је неколико тачака на којима се још ради на јужом и источном краку. На Коридору 11, ка Црној Гори, пуштена је у саобраћај деоница Љиг-Прељина, док је деоница Обреновац-Уб асфалтирана у потпуности".

Како је рекла, у финалној фази су радови на деоници Лајковац-Љиг која је, такође, практично завшена.

Михајловић је нагласила да је железница до 2012. била потпуно занемарена и да се годишње није обнављао ниједан километар пруга. 

“У последњих неколико година, реконструисали смо око 500 километара пруга, подједнако на главним железничким коридорима и регионалним пругама и спровели реформисање железничких предузећа", казала је Михајловић.

Она је најавила да ће ове године почети и изградња првог интермодалног терминала у Батајници.

Министарка је додала да је ваздушни саобраћај “перјаница” по усклађености са европским стандардима, као и да ће Србија ускоро имати три међународна аеродрома, у Београду, Нишу и Краљеву.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести