"Луфтханза": Под знаком питања 10.000 радних места

БЕРЛИН: Немачка "Луфтханза", једна од највећих европских авиокомпанија, планира да смањи своју флоту за око стотину авиона, чиме би 10.000 радних места у компанији постало вишак, изјавио је данас генерални директор компаније Карстен Шпор.
lufthanza  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Обраћајући се деоничарима, Шпор је рекао да је, према прелиминарним подацима за први квартал ове године, компанија забележила губитке од 1,2 милијарде евра, и упозорио да ће ствари у другом кварталу бити још горе, као и да није могуће искључити могућност отпуштања из оперативних разлога, наводи ЦНН.

Тренутно не лети 700 од око 760 летелица "Луфтханзе", свакога дана је отказано 3.000 летова, број путника мањи је за 99 одсто, а 80.000 запослених ради у режиму скраћеног радног времена.

"Луфтханза" је тренутно у интензивним преговорима с немачком владом о финансијској помоћи државе, а такође су у току преговори са владама Аустрије и Белгије о помоћи њеним филијалама у тим земљама.

"Тренутно се одлучује о судбини ''Луфтханзе''. Питање је: можемо ли да избегнемо банкрот уз помоћ влада наше четири матичне земље?", рекао је Шпор, чија компанија има филијалу и у Швајцарској.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести