Мајкрософт обуставља продају својих производа и услуга Русији

ЊУЈОРК: Корпорација Мајкрософт је саопштила данас да обуставља нове продаје својих производа и услуга у Русији.
w
Фото: Pixabay.com

Амерички технолошки гигант је још један у низу западних компанија које су се дистанцирале од Москве након напада на Украјину, преноси Ројтерс и додаје да су везе са Русијом, поред осталих, прекинули Епл, Најки, Дел Технолоџиз после увођења западних санкција.

Осим нових продаја, Мајкрософт је обуставио многе аспекте свог пословања у Русији у складу са владиним санкцијама, рекао је председник компаније Бред Смит.

Епл је у уторак објавио да је прекинуо целокупну продају његових производа у Русији, а Дел је сличан потез учино прошле недеље.

Технолошке компаније су такође последњих дана кренуле са ограничавањем руских државних медија на њиховим платформама, укључујући Рашу тудеј (РТ) и Спутњик, као одговор на захтеве влада и позиве да се спречи ширење, како наводе, руске пропаганде.

Раније ове недеље, Мајкрософт је саопштио да је уклонио РТ-ове мобилне апликације из Виндоуз продавнице апликација (App Store) и забранио онлајн рекламе медија које спонзорише руска држава.

Власник Фејсбука, компанија Мета Платформс, Алфабетов Гугл и Јутјуб такође су предузели мере ограничавања руских државних медија да зарађују од реклама на њиховим платформама, додаје британска агенција.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести