Мали: До сада 34.000 обвезника пријавило 47.000 локација

БЕОГРАД: Обвезници фискализације имају рок до 30. априла 2022. године да пређу на нови модел е-фискализације, а први корак је пријава пословног простора и пословних просторија, објавио је министар финансија Синиша Мали на свом Инстаграм профилу и навео да је до данас укупно 34.000 обвезника пријавило 47.000 локација.
efiskalizacija, eporez, kasa/Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Истакао је и да је Пореска управа подсетила обвезнике на који начин се попуњава пријава (на сајту purs.gov.rs), те да се видео о томе налази и на Јутјуб каналу ''@ministarstvo_finansija''.

Након пријаве локација пословних објеката, могуће је пријавити се за субвенције за набавку нових уређаја, такође преко портала Пореске управе еПорези. Видео о томе се такође налази на ЈТ каналу Министарства финансија, као и на сајту budiefiskalizovan.gov.rs., навео је Мали.

Истакао је да се субвенције исплаћују једном недељно, сваког понедељка, дакле одмах након што се обвезници пријаве а до сада се за субвенције пријавило око 19.000 обвезника.

Од 1. новембра је такође могуће послати упит за безбедносни елемент, који је неопходан за е-фискализацију. Важно је да пошаљете упит када знате који фискални уређај ћете користити, објашњава министар.

Додао је да се регистар одобрених елемената електронског фискалног уређаја налази на сајту Пореске управе, да обвезници све ове информације могу наћи на сајтовима budiefiskalizovan.gov.rs i purs.gov.rs i позвао их да што пре пређу на нви модел и да се е-фискализују.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести