Мали: Капиталне инвестиције премашиће 285 милијарди динара

БЕОГРАД: За капиталне инвестиције планирано је да се из буџета за ову годину издвоји више од 260 милијарди динара а са додатних 24 милијарде динара које је Влада Србије одвојила како би се превенирали негативни ефекти коронавируса на економију и привреду земље, та цифра ће премашити 285 милијарди динара.
sinisa mali, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Влада Србије донела је мере како би превенирала негативне ефекте коронавируса на економију и привреду, па је, уз одлуку НБС да смањи референтну каматну стопу на 1,75 одсто, одлучила да уложи додатних 24 милијарде динара у капиталне инфраструктурне пројекте, речено је на данашњој конференцији за новинаре.

"Ми ћемо са овим улагањима ићи на више од 285 милијарди капиталног буџета, дакле само оно што иде из буџета Републике Србије", рекао је министар финансија Синиша Мали, одговарајући на питања новинара.

Мали је, такође, одговарајући на питања, додао да ће надлежени доставити јавности списак свих инвестиција које су део Стратегије 2025.

Премијерка Ана Брнабић је потврдила да може да се достави списак свих пројеката који су део Стратегије 2025. како би јавност могла да прати њихову реализацију.

"Можемо да доставимо. Само је то списак пројеката који ће се, према приоритетима и приоритетима имплементације, спремности техничке документације, јавних набавки, мењати. Због тога је само ствар у томе да ли се сада објављује, или објављујемо само неке ствари које ћемо сигурно имплементирати", рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести