Михајловић: Е-процедуре и у енергетици и рударству

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је да је план да се уведу електронске процедуре у енергетици и рударству, кроз реформе е-енергетика и е-рударство, како би се омогућило лакше привлачење нових инвестиција.
Zorana Mihajlović  Foto: Tanjug/video
Фото: Зорана Михајловић Фото: Танјуг/видео

Михајловић каже да се на тај начин жели повећати транспарентност и предвидивост за инвеститоре, смањити трошкови и скратити процедуре, било да су у питању енергетске дозволе и прикључци на струју, гас, топлотну енергију или процедуре које се тичу геолошких истраживања и рударства, наводи се у саопштењу.

Она је објаснила да је идеја да све процедуре у области рударства и енергетике буду електронске, као што су у грађевинарству, у коме је захваљујући увођењу е-дозвола, каже, остварен значајан напредак.

Наводи да ће то захтевати измене одређених закона и других прописа, те употребу једношалтерског система у и том сектору, односно одвијање свих поступака потпуно електронски и транспарентно објављивање најважнијих података за једног инвеститора, од објављивања ценовника до статистике о ефикасности енергетских субјеката.

Сектори енергетике и рударства су кључни за стабилно функционисање и развој привреде, као и за подизање квалитета живота грађана, истиче Михајловићева.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести