Михајловић: Истражити сваку сумњу да је неко узимао рекет у грађевинарству

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је да је ефикасно поступање надлежних органа у случајевима у којима постоји сумња на корупцију у грађевинарству важно због свих који поштују закон и инвеститора који препознају Србију као добро место за улагање.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Можда је некад било нормално да се појави у медијима да је неко претио и узимао рекет инвеститорима који нешто желе да граде, али то је озбиљно кривично дело и такве сумње надлежни органи морају да испитају до краја, без обзира на то о коме се ради и којој политичкој опцији припада. То се посебно односи на случајеве у којима су актери под сумњом политичари и носиоци власти на било ком нивоу и који треба да буду пример у спровођењу закона, а не они који ће их кршити", казала је Михајловићева.

Она је подсетила на то да је данас Србија девета на свету на Дуинг бизнис листи Светске банке по издавању грађевинских дозвола, да се дозволе добијају и пре законског рока и да је сваки корак процедуре потпуно транспарентан.

"Данас не постоји ниједан разлог да се у Србији гради без дозволе у било којем граду или општини, а сви који су поступали супротно закону треба да буду санкционисани", наводи она.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести